Tekton Group

TIVAT MAŽINA

O TIVTU

Primorje Crne Gore predstavlja malu, ali vrlo značajnu regiju koja se proteže od ulaza u Bokokotorski zaliv do ušća Bojane u Jadransko more. Priobalni pojas širok je svega par kilometara, izuzetak je Bokokotorski zaliv, koji zalazi čak 28km u kopno. Bokokotorski zaliv je najužniji fjord u Evropi, i predstavlja najveću prirodnu luku na Mediteranu i nalazi se na listi UNESCO World Heritage. Zaliv obuhvata četiri manja zaliva, Herceg- Novski, Tivatski, Risanski i Kotorski. Dužina obale u zalivu je nešto više od 100 km i prostire se od Herceg Novog prema Perastu, Risnu, Kotoru sve do Tivta.

Najmlađi grad Bokokotorskog zaliva, Tivat, ušuškan je u njegovom centralnom dijelu. Sjeveroistočna strana Tivta je na padinama brda Vrmac (768m), dok  je jugozapadna na poluostrvu Luštica. Nasuprot Tivta proteže se tivatski zaliv, najveći od četiri zaliva. U tivatskom zalivu nalaze se tri ostrva - Prevlaka (Ostrvo cvijeća), Stradioti na kojem se nalazi luksuzno turističko naselje Sveti Marko i Gospa od milosti koja čine Krtoljski ili Svešteni arhipelag.   

Kroz svoju kratku istoriju Tivat je prošao kroz više epoha i to: ilirsku, rimsko-vizantijsku, srpsku, mletačko-tursku i austrijska vladavinu. Kao svjedoci prošlosti ostala su arheološka nalazišta, spomenici stare arhitekture i mnogi pisani istorijski izvori. Ostaci srednjovjekovnog manastira Svetog arhanđela Mihajla (XIII v.), sjedište nekadašnje zetske episkopije koju je osnovao  sveti Sava Nemanjić na Prevlaci (Ostrvo cvijeća), samo je jedan su od svedoka interesantne istorije ovog podneblja.

Tipično mediteranska klima sa blagim i kišovitim zimama i vedrim i toplim ljetima, karakteristična je za ovo podneblje. Godišnje Tivat ima oko 250 sunačnih dana, što ga čini najsunčanijim gradom Boke Kotorske.  Morska voda je tamno plave boje, a tivatski akvatoriji nastanjuje veliki broj različitih vrsta riba. Na tivatskoj rivijeri nalazi se dvadesetak lijepo sređenih plaža, od koji se izdvaja "Plavi Horizonti". Ova plaža se izdvaja po svojoj ljepoti zbog sitnog ljekovitog pijeska i važi za jednu od najatraktivnijih na Crnogorskom primorju.

Tivat se od drugih primorskih gradova izdvaja i po tome što jedini ima aerodromna na svega par kilometara od centra grada. U Tivtu se nalazi i jedna od najluksuznijih marina za jahte u ovom dijelu Jadarana "Porto Montenegro".

Najbliži grad Tivtu je Kotor (11km) zatim Herceg novi (20km) do kojeg se stiže trajektom, nešto dalje je Budva (24km), dok se do Ulcinja (88km) i Velike plaže stiže za manje od dva sata vožnje.  

Zbog svih navedenih karaktersitika, svog položaja i sadržaja Tivat važi za jednu od najatraktivnijih lokacija na Crnogorskopm primorju, što je bilo presudno da baš ovdje sagradimo poslovno stambeni objekat.

LOKACIJA STAMBENO POSLOVNOG OBJEKTA

Stambeno poslovni objekat nalazi se na svega 300m od marine "Porto Montenegro". U odnosu na urbanu matricu grada svojim položajem i lokacijom objekat je odlično pozicioniran. Pješačka i kolska laka komunikacija sa centrom grada (500m) kao i topografski položaj i orijentacija čine ovaj objekat idealnim za udoban i kvalitetan život.

Objekat je koncipiran na dvije etaže sa prizemljem i potkrovljem u okviru kojih se nalazi svega šest stambenih jedinica i dva poslovan prostora (prizemlje). Ovakav koncept gradnje krajnjem korisniku, sa dvije stambene jedinice po etaži, pruža maksimalnu privatnost i komfor. Objekat ima lijepo uređeno dvorište kao i po jedno parking mjesto za svaku stambenu i poslovnu jedinicu.